torsdag 28 februari 2013

ATT UPPSKATTA DET VARDAGLIGA...
...Som att laga två kilo korvstoganof en helt vanlig tisdag tillsammans med den allra ljuvligaste lilla hjälpredan.
Dricka mjölk ur finglas.
Hämta barnen på förskolan.
Få en dos 3 - års trots.
Baka småkakor.
Storstäda och tvätta sju maskiner.Hej Vänner.Som många av er redan vet har jag haft några galna månader med vansinnigt mycket jobb, sjukdom mm.
Framför allt har sju dagars veckorna med jobb gjort att jag inte riktigt hunnit med det vardagliga. D eller fina vänner har hämtat barnen från förskolan, hemmet har varit i kaos och vi har levt på stora mängder take away.
Just när jag var mitt uppe i allt det där insåg jag hur galet mycket jag saknar det vardagliga som vi i så många fall klagar över och inte alls tycker är så kul.

De senaste två dagarna har jag fått komma hem ett par timmar tidigare än vanligt och fått göra allt det där härligt vardagliga. Och jag har njutit av varenda sekund.


En vän till mig berättade om hennes granne. 
En ung kvinna som låg svårt sjuk i cancer. Hennes största önskan var ju då att kunna gå ut och slänga soporna själv.Usch, det är verkligen viktigt att stanna upp och fundera en stund ibland.


Och så min allra finaste lilla kock.


Korvstroganof på vårt sätt

800g falukorv
5,5 dl matlagningsgrädde
1 stor gul lök
ett par dl mjölk
chilisås
paprikapulver
ketchup
salt & vitpeppar
Maizenaredning


Strimla falukorven och hacka löken.
Fräs löken i smör och tillsätt korven, bryn den. Häll i grädde, mjölk, chilisås och ketchup. Krydda med kryddor och smaka av med ytterligare lite ketchup och chilisås vid behov.
Red med maizena till såsen är krämig.

Servera med ris och en fräsch sallad!


Nu önskar jag er ett härligt avslut på denna torsdag!


KRAM12 kommentarer:

 1. Ja jag förstår att det är galet mycket att ha eget företag! Ofta är det det man önskar för man tror det är lite glammigt att ha en egen butik! Men var rädd om dig, det är ju det där vardagliga som man så gärna saknar när man inte har det!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Det värsta är att det är så mycket att göra när man har eget, men kul också. Jag är dålig på att stanna upp, men har varit tvungen att göra det nu när jag har op knät. Det kan bara bra det ocskå.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 3. Ja det är det lilla och vardagligavsom eg är det bästa. Hoppas det blir bättre snart! Kramar Nilla

  SvaraRadera
 4. Det är ju vardagen som är den största delen av livet, lika bra att njuta av den, annars missar man så mycket!
  Stor kram till dej...!

  SvaraRadera
 5. Jaa, man ska leva här och nu...vardagen är ju det som gäller, eller hur? Sen får man lyxa till det ibland...förgylla vardagen lite ;))
  Det är mycket man har att vara glad över!!!
  Kramis från bia

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det så att vi saknar vardagssysslorna när vi inte gör dem! Och viktigt att uppskatta det vi har. Har precis sett "Sofias änglar" och tänkte på hur bra vi har det. Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Ja vardagen är ju fantastisk i all sin enkelhet och all sin stroganoff!! Blir så tydligt när man hör om människor i sin närhet som blir sjuka.. Kram Sara

  SvaraRadera
 8. Så sant och så viktigt. Det är trots allt vardagen som är livet.
  Massa kramar till dig!

  SvaraRadera
 9. Gör er själva en tjänst - sälj!!;) Ha eget kan du väl Ha när barnen växt upp lite? Kram orolig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu har jag valt att ha eget när barnen är små och att sälja en verksamhet som funnits i endast ett par månader är inte aktuellt. Att vara anställd och i karriären är nog inte alltid en dans på rosor.
   Men tack för omtanken :)
   Kram

   Radera
 10. Du reflekterar bra, när livet springer iväg från en kan det bli tufft. Jag vet. Under mitt livs jobbigast tid har torka diskbänkn blivit livlinan. Dock, det blir inte lättare på något vis när barnen blir äldre. Snarare tvärtom. Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Milla, jag behövde det där. Att vara egen har ju sina för och nackdelar.
   Kram

   Radera