onsdag 12 december 2012

SAFFRAN & KONJAKSTRYFFEL

Håll i er nu girls!
Dessa tryfflar kommer definitivt inte finnas kvar till julafton!






300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 pkt saffran
1 msk konjak
100 g mörk choklad 70%
0,5 dl kakao

 Finhacka chokladen och lägg i en bunke eller skål tillsammans med grädde och saffran.
 Smält över vattenbad till en slät smet.
 Blanda i konjak och tag av från värmen.
Låt stå framme i rumstemperatur att svalna.
Ställ smeten i kylen när den svalnat och låt stå över natten.
Tag ut smeten och forma till runda bollar.
 Ställ kallt.
Smält den mörka chokladen och lägg en liten klick choklad i handen.
Rulla saffranstryffeln mellan händerna så att den täcks av choklad.
Rulla den sedan i kakao.
Förvara tryffeln i kylen.

Det var årets första recept på julgodis, ännu ett kommer imorgon!


GODNATT!


3 kommentarer:

  1. Hej hej!
    Hittade in till din fina blogg. Kom gärna in till mig och min sprillans nya blogg och säg hej...

    SvaraRadera
  2. SÅ goda dessa ser ut. Vågar jag göra dem redan? Tror knappast det. Får nog vänta några dagar till, så det finns en chans att någon är kvar till jul.

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Men mums vad gott måste testas :) älskar tryffel kram Diana

    SvaraRadera