tisdag 3 april 2012

TVÅ UNGKARLS LÄGENHETER OCH EN RÅVIND!


Tjiiingeliiiing!


Hur mår ni alla bloggläsare?

Har tidigare visat er rum för rum i vårt hem men ingen planlösning eller lägenhetens bakgrund. Det är nämligen så att vår lilla lägenhet, som nu är nästintill vårt dröm boende, är skapat av två ungkarls lägenheter på 38 kvm vardera och en råvind på ca 32 kvm.

Häng med så ska jag ge er en liten rundtur!

Vi kliver först in i vår hall. På vänster sida har vi trappan till övervåningen, sen kommer vardagsrummet och rakt fram har vi en walk in closet som ansluter till hallen, praktiskt när man tycker om att snabbt få undan skor och ytterkläder .

Vardagsrummet!
Från vardagsrummet fortsätter vi in i tjejernas rum, litet men mysigt. Låt oss kalla det Compac Living ;)

Skräddarsydd våningsäng, anpassad för de allra minsta. Sängen är mycket lägre än en vanlig våningsäng och har en ordentlig liten "trappa" istället för en stege.Ovanstående rum är lägenhet ett!


Kliver man istället åt höger i hallen kommer man in i lägenhet två, som består av ett kök på ca 35 kvm och ett litet badrum.
Från köket kliver vi ut på vår balkong.


Och så det lilla badrummet.

När vi kommer upp på övervåningen kommer vi direkt in i en liten avlång och svårmöblerad hall. Här har vi haft en liten "lounge", myshörnor och senast som i helgen var det min lilla ateljé.

Här har jag gjort ett flertal tappra försök att tillbringa tiden till att måla, men ack vad svårt det är när familjen är hemma och barnen ber om att få vara med. Jag har verkligen inte hjärta att säga nej då. Kan nog räkna på en hand hur många gånger jag suttit här.

Rakt fram ser ni badrumsdörren.Vi har länge spånat på en annan idé med detta utrymme och igår satte David igång, vi är inte riktigt klara än men snart ska jag visa er.

Från hallen kliver vi ut på det som är vårt allra bästa! En liten takteras på 10 kvm med utsikt över Äppelviken och mälaren. Ingen insyn, sol ifrån 11 – 22.30 under sommaren och infravärme för kyliga sensommar kvällar.

När den här bilden togs var altanen täckt av snö och sommaren lååååångt borta.

Badrummet på övervåningen ser ni här.Glasbetong som vetter mot altanen för extra ljus insläpp.


Och sist men inte minst - sovrummet!
Ja nu vet ni lite mer om vår lägenhet!

Vi ses!


KRAM

2 kommentarer:

  1. Lovely Lena! Stor kram från mig

    SvaraRadera
  2. Hej Lena!
    Var har ni fått den fina våningssängen för små barn ifrån? Den är jättefin!
    /Karin

    SvaraRadera