lördag 31 mars 2012

CREME BRULEE ÄLSKARE?





Choklad Creme Brulee

Recept 
6 port


1 Vaniljstång
6 Äggulor
2 dl Socker
1 dl Mjölk
4 dl Grädde
100 g Mörk choklad med havssalt
Råsocker
Jordgubbar

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda grädde, mjölk, hackad choklad, socker och innehållet i vaniljstången i en kastrull. Koka upp under omrörning och ta från plattan. Vispa äggulorna fluffiga och vispa ner den heta mjölkblandningen.

Koka upp 1 1/2 liter vatten.

Fördela bruleeblandningen i 6 portionsformar och ställ dem på en plåt med höga kanter, häll de kokande vattnet runt formarna på plåten och sätt in i ugnen i ca 1 timme. Ta ut plåten och ta upp formarna. Låt svalna något och ställ sedan i kylen.

Innan servering: Strö över råsocker och "bränn" det med en berulee brännare. Garnera med färska jordgubbar och servera!


Mums va gott det var, helt annorlunda mot klassisk creme brulee men alldeles ljuvligt!


Det var kvällens tips det!




KRAM





1 kommentar:

  1. Mmmmmmmmmmmmmmmm vad hiiiiiimla smarrigt!!!! Skulle gärna vilja ha en sådan där brännare! Ser helgott ut och vackert! Tack för receptet:)))

    ps. tack för jättefin kommentar hos mig som gjorde mig så glad:)

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera