söndag 5 februari 2012

WHOPPIES!




Dagens bak blev ljuvliga Whoppies från Leilas recept.



Hallå!



Tröttare än någonsin bjuder jag er på Leilas recept och några bilder jag tog under dagens bak.






BLACK AND PINK WHOPPIES

20 stycken

Samma kaksmet, men med två olika fyllningar. Vilken blir din favorit?

100 g mjukt smör
1 ½ dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde

RASPBERRY FROSTING
1 1/2 dl floursocker
75 g philadelphiaost
1 dl färska eller (tinade) hallon

MÖRK CHOKLADFROSTING
30 gram mjukt smör
2 ½ dl floursocker
½ tsk vaniljsocker
¼ dl kakao
50 g philadelphiaost
½ msk varmt kaffe
Strössel till garnering

Sätt ugnen på 175 ° varmluft. Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt. Blanda ner ägg och grädde och rör till en slät smet. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Klickarna ska vara stora som en femkrona.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.

För den rosa frostingen: Rör ihop floursocker med phiadelphiaosten. Rör försiktigt ner hallonen. Bred frostningen på undersidan av en kaka och lägg ihop den med en annan kaka utan frostning. Doppa runt i strössel.

För den mörka chokladfrostingen: Rör smör, floursocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet och vispa fluffigt med en elvisp. Bred frostningen på undersidan av en kaka och lägg ihop den med en annan kaka utan frosting. Doppa runt i strössel!









Tindra var så duktig med spritsen och en mycket sugen Evelina tog snabbt en av de färdiga kakorna.


Klockan är bara tio över åtta men jag ska bums i säng.


KRAM



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar