lördag 14 januari 2012

GÅRDAGENS...




Gårdagens dessert - mörk mintchoklad och vitchokladpannacotta med hallon!



Tudeloooo!

Hur mår ni? Här är det fin fint. Snön faller över vår lilla Ö och det är ett par minusgrader ute. 
Idag står löpning på schemat och det känns lite sådär, kan inte påstå att jag är jättesugen på att ge mig ut men som tur är fick jag lite ny löparutrustning igår som absolut måste prövas :)

Och så blir det en sväng på stan, lite shopping och en god lunch. Är så sugen på italiensk mat!






Ni måste bara prova denna ljuvliga pannacottan!





Recept

4 portioner

Mörk choladpannacotta

50 g 70 % mörk mintchoklad
½ gelatinblad
1 dl vispgrädde
1 msk socker

Vit chokladpannacotta

75 g vit choklad
1 gelatinblad
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk socker

Börja med den mörka chokladpannacottan.
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 10 min.
Koka upp grädden och ta av den från plattan. Rör ner chokladen, socker och gelatinblad.

Häll upp chokladblandningen i glas och låt stå kallt i kylen, ca 4 timmar.

Tillaga den vita chokladpannacottan på samma sätt som den mörka och låt den svalna något. Häll upp chokladblandnigen ovanpå den mörka pannacottan och låt stå i kylen minst tre timmar.äH H

Servera med färska eller lätt tinade bär.



Njut av dagen!


KRAM




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar